22 Nisan 2019 Pazartesi

Doğal bal fiyatları

Öncelikle belirtmek gerekirse; market raflarında satılan ballar ucuz ballardır ve kesinlikle doğal bal değildir. Maalesef ki market raflarında satılan bu balların doğal bal olduğu algısı fiyat konusunda da çeşitli sorunlar yaratmaktadır.

Şöyle ki; market rafında kavanozu 15 liradan satılan çam balının doğal bal olduğunu düşünen tüketici kavanozu 80 liradan satılan doğal çam balı ile karşılaştığında satıcının fahiş fiyatla satış yaparak kendisini kandırmaya çalıştığını düşünüyor ve o satıcıya kazıkçı gözüyle bakıyor.


Oysa ki; market raflarında satılan ballar kesinlikle doğal bal değildir. Eğer kavanoz fiyatı 60 liradan aşağı çam balı, 80 liradan aşağı karışık çiçek balı, 150 liradan aşağı Lavanta Balı ve 130 liradan aşağı kestane balı satıldığını görürseniz bilin ki hileli bal almak üzeresiniz.

Bal almak için en doğru yöntem butik bal mağazalarından veya direk arıcıdan almaktır. Bu durumda bile mutlaka ve mutlaka balın analiz değerlerini gösteren raporu isteyiniz. Kavanoz üzerinde TR ile başlayan işletme numarası olup olmadığını denetleyiniz. Raporsuz ve TR ile başlayan işletme numarası olmayan balları asla satın almayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder