14 Mayıs 2019 Salı

Doğal kestane balını nasıl bulabilirim?

Doğal kestane balı


Kestane balı, aromatik kestane çiçeklerinden oluşan nektar balı olarak adlandırılan ballara verilen addır. Kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgede konumlandırılan kovanlar tarafından, arı sürülerinin kestane ağaçlarının çiçeklerini ziyaret etmesi ile üretime başlarlar.

Bir eleştiri getirmek gerekirse; tamamen saf kestane, lavanta veya çam balı pek mümkün değildir. Genel olarak hangi ağacın yoğunluğu varsa öyle adlandırılır. Doğal kestane balına değinecek olursak;


  • Rengi kesinlikle koyudur. Sarı bal renginin kahverengiye geçme durumudur diyebiliriz.
  • Soğukta veya buz dolabında bir süre sonra şekerlenme yapar.
  • Saf ve doğal olan bu ballar ateşle yakılabilir.

Bu gibi özellikler başlıca bilinenlerdir fakat en nihayetinde veri analizi yapılmadan yani laboratuvar ortamında test edilmeden, fikir yürütmek pek sağlıklı değildir.

Kestane balı alırken analizi olup olmadığını sormak ve işletme kaydına bakmak akıllıca bir durumdur. Bal üreticilerine ulaşmanız daha akıllıca olur. Nedeni ise; marketlerde satılan sanayi tipi ballar, seri üretim gerektirdiği için doğal ortamda üretilen ballar daha sağlıklı olması muhtemeldir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder